+385 51 333 040
Mediteran Adria d.o.o. - Putnička agencija, Janka Polić Kamova 83, 51000 Rijeka, Hrvatska
Pon - Pet 08:00 - 16:00

Dalmacija - Šibenik

Divlja ljepota bijelog, ispranog solju i vjetrom, krškog kamena uronjena u azurno more. 

Središnji Mediteran, utvrđeni grad na samome moru, biblioteka povijesnih znamenja i kulture,  zaštićen vapnenačkim grebenima i planinskim zaleđem, blagoslovljen s više od 240 otočića i hridi u svome akvatoriju, bogata riznica vinograda spojenih u jedinstvenu pjesmu urbanoga grada.
Zamislite se u 15. stoljeću kako promatrate zapanjujuću, građevinu od bijelih kamenih blokova kako para oblake bez trunke drva ili drugog vezivnog materijala kao potpora, sigurno bi vam se na tren učinilo da sanjate. Danas je upravo ta građevina najznačajnija na šibenskom području, građena više od stotinu godina, jedinstvenog gotičkog i renesansnog stila gradnje sa 71 glavom uklopljenom u vanjštinu, a skulpturama i mozaicima uklopljenim u nutrinu - Katedrala Svetog Jakova uvrštena je na UNESCO-vu listu zaštićene svjetske baštine.
Bogovi su se smilovali kada su crtali ovaj krajolik; od Nacionalnog parka rijeke Krke, njenog krškog okoliša, slapova i otočića Visovca na kojem se smjestio franjevački samostan, do kanjona rijeke Krke gdje se nalazi najstariji pravoslavni manastir, od slikovitih primoštenskih vinograda do Nacionalnog parka Kornati koji izgledaju poput bijelih suza razasutih po modrome moru.Fotografije koje pruža Panoramio podliježu autorskim pravima njihovih vlasnika.
Medadria.com nije u vlasništvu i ne kontrolira sadržaj ovih fotografija.