+385 51 333 040
Mediteran Adria d.o.o. - Putnička agencija, Janka Polić Kamova 83, 51000 Rijeka, Hrvatska
Pon - Pet 08:00 - 16:00

Dalmacija - Zadar

Grad sa tritisućljetnim postojanjem, grad koji je bio glavno Liburnijsko-Iliričko središte, grad okružen morem, otocima i otočićima, planinom i rijekama, jezerima i kanjonima u blizini grada Nina, prvog hrvatskog kraljevskog grada je ujedno i najstariji hrvatski grad.
Cijela regija okupana je suncem, morem, bogatim raslinjem, maslinama i vinom, ribom i pjesmom, kamenim kućicama i pitomim lučicama. Svoja tri lica, svoje tri duše rado pokazuje: Planinsko lice pokriva sjeverni dio Parka prirode Velebita i Nacionalnog parka Paklenice, koji čuva jedinstveni kanjon bijelih krških stijena, reljefa i spilja zaokruženih bogatom florom i faunom. Primorska duša obuzima cijeli obalni dio, uvale i stijene, plaže i lučice i poteže se do Parka prirode Vransko Jezero poznatog po izuzetnom broju ptičjih vrsta. Otočno lice zahvaljuje prirodi na ljepotama Parka prirode Telašćica, uvale koja je jedinstvena i najzaštičenija prirodna luka na Jadranu.

Otoci zadarskog arhipelaga malih su dimenzija, nema prometnica i prometala osim bicikala i pokojeg traktora. Prekriveni su borovim stablima, zaokruženi šljunčanim plažama, ljekovitim blatima i zdravim biljem, a čuju se samo zvukovi zrikavaca, pokoji lavež pasa, crkvenog zvona i škripa škura.Fotografije koje pruža Panoramio podliježu autorskim pravima njihovih vlasnika.
Medadria.com nije u vlasništvu i ne kontrolira sadržaj ovih fotografija.