+385 51 333 040
Mediteran Adria d.o.o. - Putnička agencija, Janka Polić Kamova 83, 51000 Rijeka, Hrvatska
Pon - Pet 08:00 - 16:00

Pula

Grad Pula, Amfiteatar Arena
Copyright: roksandic.net 


Pula leži na samome vrhu poluotoka uronjena u vječno jugozapadno sunce. Pula je mediteranski grad, nadasve antički sa bogatom i dugom kulturom prožetom kroz grad, gdje svaki spomenik i kamen podsjeća na eru prije Krista, i gdje je tradicija pomorstva i ribarenja viša religija. Da je osoba, zasigurno bi bio kulturan, sjetan, radoznao i misteriozan.
Glavni je grad i središte poluotoka južne obale čiju razvedenu obalu krasi slikovito Brijunsko otočje, inače Nacionalni Park, prekrasno toplo more, uvale i plažice, hridi i otočići. Plaže su prekrivene šljunkom i kamenim oblucima, betonirane i stjenovite, s južne strane obrubljene modrim morem, dok sa sjeverne gustim stoljetnim stablima bora. Podmorje je bogato raskošnom florom i faunom, potopljenim brodovima, amoforama i antičkim kamenim ostacima, a zaleđe očarava niskim obrađenim crvenim poljima, zelenkastim gorama i livadama.
Smješten u najzaštičenijoj prirodnoj luci u Istri, živio je od mora i pomorstva, čak je za vrijeme Austro-Ugarske bio glavna vojna luka. Nekada je bio sjedište imućnih obitelji, vladara i moćnika koji su uživali sva blaga iskonskog mediterana, gradili ljetnikovce, ville rusticae, termalne bazene, kupelji, parkove, perivoje, forume... Tradicija ribarenja, brodogradnje i pomorstva održala se do danas, kao i stare navade maslinarstva i vinarstva koje potječu još iz doba starih Grka i Rimljana.Fotografije koje pruža Panoramio podliježu autorskim pravima njihovih vlasnika.
Medadria.com nije u vlasništvu i ne kontrolira sadržaj ovih fotografija.